Ontslakken

De betekenis van ontslakken is het kwijtraken van gifstoffen of de gevolgen daarvan.  We kunnen ontslakkingsverschijnselen waarnemen zoals braken, diarree, slechte adem, jeuk, loopogen en looporen, gezwellen en woekeringen, om er een aantal te noemen.

Wanneer uw dier net begint met verse voeding te eten, zal zijn lichaam beginnen met het ontslakken. Dit omdat het voedingsstoffen tot zijn beschikking krijgt om aan een gezond gestel te werken, en niet langer bezig is om ziekte te onderdrukken.

Sommige dieren hebben het sterker dan anderen.

 Het ontslakkingsproces kan meteen beginnen of na een aantal dagen, weken of maanden, wanneer het lichaam van het dier gezond genoeg is om het aan te kunnen. Gewoonlijk zal een lichaam de gifstoffen naar buiten werken middels plekken die al ziek zijn. Zo zal een hond die bijvoorbeeld al last heeft van zijn huid, ontslakken door de huid. In het begin lijkt het alsof de jeuk en de lichaamsgeur verergeren. Dit komt omdat het systeem van binnen uit geneest en de gifstoffen door de huid verwijdert uit het lichaam. Dit heeft bij ieder dier een andere hoeveelheid tijd nodig. In ieder geval is het zo dat dieren die verse voeding eten zich in een opwaartse spiraal bevinden, en dat ze dag na dag een beetje vooruit gaan.

 Bij dieren die antibiotica, anti-histamine, hormonen of corticosteroïden gebruiken, lijkt het een tijdlang alsof  alle problemen over zijn, omdat deze geneesmiddelen de ziekte onderdrukken. Het komt echter altijd terug en zelfs erger dan eerst, wanneer u het gebruik van de medicijnen stopzet. De bijwerkingen van bepaalde medicijnen kunnen dodelijker zijn dan de ziekte.

 Al met al

 Verse en rauwe voeding is beter en je spaart veel dierenarts kosten uit! Om een hond een zo goed mogelijke start te geven, is het dus essentieel om rauwe en verse voeding aan de hond te geven. OOK aan de pup! Bijvoorkeur worden honden al bij de fokker groot gebracht op vers/rauw vlees. Deze honden hebben, in vergelijk met brok-honden, een grote voorsprong op hun brok-etende vriendjes

SpeciaalVoorHonden.nl | KvK 59551747 | BTW-Nummer: NL 207502432B01
Rijksweg 11, 2841 LP Moordrecht | Tel: 06 - 5200 2773 | Mail: info@speciaalvoorhonden.nl
SpeciaalVoorHonden.nl © 2019

Contact Form