Wat is vette vis ?

Vette vissoorten zijn bijvoorbeeld: zalm, haring, makreel en sardines. Vetpercentages volgens Nutrient Data Laboratory: zalm (wild) 13.42%, zalm gekweekt (7.6%), Haring 9%, Makreel 13.9%. Ter vergelijking, kabeljauw bevat 0.4% vet.

Waarom vette vis?
Vette vis bevat omega 3-vetzuren, die nodig zijn om de omega 3 en omega 6-vetzuren in balans te brengen. Zeker wanneer je veel vlees uit de bio-industrie voert, is het goed om vis te voeren, omdat dieren in de bio-industrie door hun voeding (graan) minder omega 3-vetzuren bevatten dan dieren die gras of bladeren gegeten hebben.

Vette vis: zoals sardien, makreel, zalm, forel, haring, paling, etc. bevatten veel omega 3 vetzuren en zijn daarom alleen al heel gezond. Sardien, panharing en horsmakreel is een echte beginnersvis. De graatjes zijn zacht en veel honden vinden ze lekker. Zalmkop en zalmkgraat is meer voor de gevorderde BARF hond.

Vis is een prima onderdeel van het hondenmenu. Niet alle honden stellen de smaak van vis op prijs. Sommige honden zullen de vis pertinent weigeren, andere honden moeten aan de smaak wennen en zij kunnen meestal overgehaald worden de vis te eten indien die eerst in kleine stukjes gesneden en gemengd met wat lekkers wordt aangeboden. Er zijn ook honden die ronduit misselijk van (zeker vette) vis worden. Toch lukt het heel veel honden prima om af en toe een visje te eten, als ze maar niet 1 bak vol vis te verwerken krijgen. Gewoon 1 sardientje per keer bij de maaltijd, zo'n keer of 2 a 3 per week, gaat er vaak prima in. Veel honden zijn wel weer dol op zalmkop, als hele maaltijd. Het is een beetje uitproberen of en welke vis jouw hond lekker vindt. Witvis is minder rijk aan voedingsstoffen als vette vis.

Persoonlijk zou ik niet vaker dan 1 maal per week vis op het menu zetten als hele maaltijd. Je kunt wel vaker per week een kleinere vis geven als extraatje. Het beste kan vis rauw en heel, met kop en graat gevoerd worden. Echt rauw dus, gekookte vis botten en graten kunnen heel scherp en hard worden, en kunnen dus beschadigingen en/of verwondingen in maag en slokdarmen/darmen veroorzaken.

SpeciaalVoorHonden.nl | KvK 59551747 | BTW-Nummer: NL 207502432B01
Rijksweg 11, 2841 LP Moordrecht | Tel: 06 - 5200 2773 | Mail: info@speciaalvoorhonden.nl
SpeciaalVoorHonden.nl © 2019

Contact Form